Wat is nu een goede website tekst? Daar bestaan veel meningen over. Je hebt vast wel gehoord inmiddels dat het niet meer om keywords gaat. En ook dat veel tekst en dan ook véééél tekst goed is voor je ranking. Is dat eigenlijk wel zo? We gaan hier in op een paar feiten en fabels over website tekst.

 

 

Keywords zijn niet meer belangrijk

 

Niet waar. Keywords verstopt in de duistere hoekjes van je website zijn niet meer belangrijk voor je positie. Toch zijn keywords heel belangrijk voor je als website, omdat het de woorden zijn waarmee je klant jou wil vinden. 

Met dubbele content heb je een probleem

 

Dat klopt. Zoekmachines houden niet van gekopieerde content van andere sites. Maar ook binnen je eigen site kan het aantrekkelijk lijken om content te dupliceren. Vooral gedupliceerde productteksten als je een webshop hebt. Het probleem is dan dat de zoekmachine moet kiezen tussen de pagina en dat zorgt dat je “zoekopbrengst” dus verdeeld wordt over meerdere pagina’s. 

Veel tekst is goed voor je postie

 

Dat ligt aan het onderwerp van je website. Wanneer je een uniek niche-product hebt is veel content een stuk minder belangrijk dan wanneer je in een grote vijver vist. Hoe meer tekst, hoe sneller je klant het overzicht op je pagina kwijt raakt. Dus pas op dat je usability niet te slecht wordt. Niet waar dus.