Als ik nou eens nee zeg? Dan schiet ik mezelf in de voet. Een beetje sales talent roept meteen “jazeker!”. Dat doe ik dus niet. Maar dan ben ik tenminste wel eerlijk. Daarom begin ik met het opnoemen van een aantal redenen waarom je geen professionele tekstschrijver nodig hebt

 

Geen enkele professionele tekstschrijver kan helemaal in jouw huid kruipen

Een website is je online kantoor of winkel. Waar mensen naar binnen lopen, rondkijken en zien wat voor type diensten je levert en wat je identiteit is. Je wilt graag klanten naar je website trekken die in één oogopslag snappen waar je voor staat. Je service, je kwaliteit en je talent. Dat moet passen bij je smaak en je persoonlijkheid. Zoals het kopje al zegt: geen enkele professionele tekstschrijver kan helemaal in jouw huid kruipen.

Het doel van je website is klanten binnen halen. Niemand kent je klanten beter dan jij. Wat ze zoeken en hoe je ze zo ver krijgt iets van je af te nemen. Dat is een stukje customer journey en usability. Hoe verplaatst je klant zich door je website en hoe richt je die op een manier in dat je klant uiteindelijk bijna als vanzelf tot actie over gaat. Jouw verkooppraatje uitgedrukt in plaatjes, website inhoud en knoppen.

Tenslotte ken jij ook de markt waarin je opereert het beste. Trends en nieuwe producten. Welke werkzaamheden in welke periode moeten gebeuren en hoe je daar commercieel op inspeelt. Een beetje website designer kan je site zo inrichten dat deze aspecten naar voren komen. Toch zijn er nog genoeg redenen waarom je wel een content creator in de arm zou kunnen nemen.

 

Voordelen van een freelance tekstschrijver

Het belangrijkste pluspunt van een content creator is het creatief schrijven. Wanneer je een product hebt zul je steeds op een afwisselende manier dat moeten beschrijven. Zonder in herhaling te vervallen of te saai te zijn. Andere voordelen van een freelance tekstschrijver zijn:

Taal en spelling

De d’s en de t’s, de komma’s en de trema’s. Hoe zat het ook al weer. Daar hoef je met een website content schrijver je hoofd niet over te breken.

SEO-proof schrijven

Wat is nodig in een tekst om hoger te komen in de zoekmachines? Hoe vindt Google jouw blog of website? Een online tekst biedt verrassend veel sturingsmogelijkheden. Daar zijn we in gespecialiseerd.

Need for speed

Stel jezelf even voor op school. Krijg je zweetvlekken in de nek van het maken van een opstel in een paar uur? Dan is een tekst schrijver misschien wel handig. Zeker als je snel een blog of inhoud voor je website nodig hebt.

Vloeiend schrijven

Het is belangrijk dat een tekst lekker loopt. Als een tekst als vanzelf leest dan blijft je lezer hangen en langer op een pagina blijven zorgt voor een beter resultaat in de zoekmachine.

Actiegericht schrijven

Schrijven naar een doel, zonder te kort te zijn of juist te langdradig. Zodat je klant precies datgene doet waar je tekst voor bedoeld is.

Wil je overleggen wat voor jou de beste keuze is? Neem vrijblijvend contact met ons op.